Sabır, şükür, tövbe ve tefekkür ayı olan Ramazan ayı geldi çattı. 2019 yılında Ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi günü idrak edilmeye başlanacak.
İslam alemi 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece ilk sahurunu yapacak.
Ramazan ayı birçok güzel amelin işleneceği, Allah’ın rızasının kazanılacağı bir dönemdir.
Peygamber Efendimizin bildirdiğine göre, Ramazan ayının ilk gecesi olunca, bir melek şöyle seslenir: “Ey iyilik isteyen! İbadete ve kulluğa gel! Ey kötülük isteyen! Günahlarından vazgeç!”
RAMAZAN AYINDA NELER YAPILIR?
* Oruç tutmak
* Geceleri Peygamber Efendimiz’in sav sünneti olan teravih namazını kılmak
* Kur’an okumak
* Namazları cemaatle kılmak
* Sahur yapmak
* İftar ettirmek
* Kadir Gecesini aramak
* Sabretmek
* İhsan ve ikramda bulunmak
* Tövbe etmek
* Cenneti istemek
* Çokça Kelime-i Tevhid söylemek
* Ramazan umresi yapmak
* Açları doyurmak
İLK TERAVİH PAZAR GÜNÜ
On bir ayın sultanı huzur ve bereket ayı ramazanın ilk teravih namazı 5 Mayıs Pazar günü kılınacak.
Teravih namazı, mukabele, fıtır sadakası ve itikaf gibi ibadetlerin ifa edildiği bu ayda, Kur’an-ı Kerim’de “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27’nci gecesine denk gelen 31 Mayıs’ta idrak edilecek.
Ramazan ayının ardından 4 Haziran’da ise Müslümanların büyük sevinçle karşıladığı Ramazan Bayramı’na girilecek.
Mudurnu Hava Durumu
Aksam Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı Detaylar İçin Tıklayın
YORUM